LuxNovosti

Met Gala 2023 – Počast radu Karla Lagerfelda

Karl Lagerfeld: A Line of Beauty

Met Gala 2023. godine proslavit će život i djelo pokojnog dizajnera Karla Lagerfelda

Organizatori Met Gale najavili su temu sljedeće godine, odajući počast radu Karla Lagerfelda.
Dobrotvorna i popratna izložba proslavit će i istražiti njegovu gotovo sedam desetljeća dugu karijeru u modnoj industriji.

Metropolitan Museum of Art najavio je u petak temu Met Gale sljedeće godine: slavljenje djela preminulog njemačkog dizajnera Karla Lagerfelda.

Met Gala, službeno poznata kao The Costume Institute Benefit, godišnja je akcija prikupljanja sredstava zakazana za prvi ponedjeljak u svibnju — za sljedeću godinu, to znači 1. svibnja. Nakon nje slijedi godišnja proljetna izložba Instituta, ove godine pod nazivom “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” (Karl Lagerfeld: Linija ljepote) koja će se moći pogledati od 5. svibnja do 16. srpnja.

Lagerfeld je većinu svog života proveo u svijetu mode, a njegov prvi dizajn debitirao je 1950-ih. Njegova posljednja kolekcija — nakon karijere duge gotovo sedam desetljeća — objavljena je 2019. godine. Lagerfeld je preminuo iste godine u dobi od 85 godina. Izložba će izložit približno 150 odjevnih predmeta iz vremena kada je Lagerfeld bio kreativni direktor u nekoliko kultnih kuća visoke mode , uključujući Chloé, Fendi i Chanel.

“Ova impresivna izložba otkrit će njegovu jedinstvenu umjetničku praksu, pozivajući javnost da iskusi bitan dio Lagerfeldove bezgranične mašte i strasti za inovacijama”, rekao je Max Hollein, direktor The Meta, u izjavi za javnost.

Met Gala održava se samo za pozvane, a okuplja slavne osobe, utjecajne osobe i medijske ličnosti iz cijelog svijeta. Teme su namijenjene usmjeravanju modnih izbora sudionika. Prošlogodišnja tema, “U Americi: Leksikon mode”, bila je usredotočena na američku modu tijekom stoljeća. Ostale nedavne teme uključuju “Camp: Bilješke o modi” (2019.), “Nebeska tijela: Moda i katolička mašta” (2018.) i “Kina kroz ogledalo” (2015.).

Met Gala služi kao glavni izvor financiranja Instituta za kostim i za njegove izložbe, publikacije i druge aktivnosti.

Sredstva za ovogodišnji događaj dolaze od Chanela i Fendija, kao i od Karla Lagerfelda i Condé Nasta.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button