Biografije

Marko Braić

Marko Braić je kazališni, televizijski i filmski glumac koji je u svojoj karijeri ostvario niz zavidnih uloga. Iako je odradio odličan posao u filmu “Egzorcizam” te ostvario i niz značajnih kazališnih uloga, Marko je među publikom sigurno najpoznatiji zbog lika Luke Penave kojeg je utjelovio u televizijskoj seriji Nove TV “Na granici”. Spomenuta serija prikazivala se u dvije sezone, a zbog nje je Marko osvojio i Večernjakovu ružu za novo lice godine.

Rrođen je u Puli 1991. godine, a potječe iz malenog istarskog sela Peroja koje je dio općine Vodnjan. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Puli. Posljednju godinu srednje škole završio je u SAD-u u sklopu razmjene studenata. Nakon srednje škole upisao je i završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu. Glumu je diplomirao 2016. godine. Marko je jedno od najistaknutijih mladih lica na domaćoj sceni iza sebe već ima zavidan broj odrađenih predstava, filmova i serija. Da se ne bavi glumom Marko bi se, kako sam kaže, najvjerovatnije bavio sportom ili psihologijom. Veliki je ljubitelj motora i ne može zamisliti život bez njega.

Nakon završenog studija u Sarajevu, Marko se vratio u svoj rodni kraj i u Puli je glumio u predstavi “Egzorcizam” Dalibora Matanića u Istarskom narodnom kazalištu, a po kojoj je kasnije uslijedilo i snimanje filma.

2017. godine Marko je odigrao ulogu Borisa u psihološkom hororu “Egzorcizam”, Dalibora Matanića. Riječ je o prvom domaćem hororu, a ono što intrigira je činjenica je utemeljen na istinitom događaju.

Ostvario je još jednu ulogu u Istarskom narodnom kazalištu, i to u predstavi “Djevojačka večer”, a nakon toga odlučio je preseliti u Zagreb gdje je uskoro dobio ulogu u televizijskoj seriji Nove TV “Na granici”.

Njegova najznačajnija uloga je ona u seriji “Na granici” gdje je utjelovio lik Luke Penave, velikog frajera iz Lokvica. Njegov rad i talent ubrzo je prepoznala i publika pa je Marko skupio i brojne obožavatelje te postao jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja.

Marko nastupa i u predstavi “Titon” gdje je utjelovio jedan od glavnih likova uz glumicu Juditu Franković Brdar. Osim njega, u ulozi Titona pojavljuju se i Vladimir Posavec i Žarko Potočnjak. Riječ je o priči božice zore koja je zbog velike ljubavi prema Titonu odlučila kod Zeusa za njega izmoliti besmrtnost.

U ožujku 2020. godine Marko se okušao u televizijskom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” kao jedan od natjecatelja.

Televizijske uloge:

“Dar mar” kao Zoran Mikulić, Zoki (2020. – 2021.)
“Na granici” kao Luka Penava (2018. – 2019.)
“San snova” kao Alen Stošić (2023.)

Filmske uloge:

“Egzorcizam” (2017.)

Uz uloge u hrvatskim serijama ostvario je i ulogu u Netflixovom filmu “Vikend u Hrvatskoj” i britanskim serijama “The Ipcress File” i “Hotel Portofino”, u kojoj će glumiti i u trećoj sezoni.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button