Biografije

Martina Tomčić

Martina Tomčić-Moskaljov - Operni mezzosopranistica & članica žirija Supertalent

Martina Tomčić operna je mezzosopranica, suvlasnica je škole pjevanja Husar&Tomčić i glazbena pedagoginja. U javnosti je najpoznatija kao članica žirija u TV showovima Zvijezde pjevaju i Supertalent te mentorica u TV showu Tvoje lice zvuči poznato. Rođena je u Umagu, 06. svibnja 1975. godine.

Obrazovanje

Martina Tomčić završila je Visoku glazbenu školu u Grazu, u Austriji.

Posao

Martina Tomčić 1995. godine pobijedila je na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Ferruccio Tagliavini. Te iste godine debitirala je u Grazu izvođenjem kneza Orlovskog u Šišmišu Johanna Straussa.

U Zagrebu se publici predstavila 2001. godine u operi Moć sudbine kao Preziosilla. Prepoznata je kod publike te je ukazala na velike mogućnosti koje može ponuditi kao operna pjevačica.

2001. godine u Osijeku je izvela Carmen.

Martina Tomčić je s Ivanom Husar osnovala školu pjevanja Husar&Tomčić gdje radi kao jedna od mentorica.

Radi na projektu sa Sandrom Bagarić s kojom snima cross-over nosač zvuka Teatar marmelade.

Članica je žirija TV showa Zvijezde pjevaju te natjecateljica Plesa sa zvijezdama. Također je i članica žirija Super talent Hrvatska.

Od 2016. godine vokalna je trenerica u TV showu Tvoje lice zvuči poznato.

Privatni život

Martina Tomčić rodila se u Umagu, a najranije dane svoga djetinjstva provela je u Poreču jer joj je otac tada bio tamo zaposlen. Odrasla je u zagrebačkoj Dubravi gdje je provodila bezbrižno se igrajući s djecom iz susjedstva.

Njezin otac Zlatko Tomčić hrvatski je političar, bivši predsjednik Sabora i ponosni vlasnik plantaže lješnjaka. Martina često ističe kako bi i sama voljela imati plantažu jednoga dana. Majka Slavica Tomčić je spisateljica i bavi se slikanjem. Martina ima sestru Amiku Tomčić.

Često ističe kako joj je bitna zdrava i pravilna prehrana te ekološki uzgojeno voće i povrće. Ljubav prema zdravoj hrani spoznala je još za vrijeme studija u Grazu, a danas tako kuha svojoj obitelji.

Martina Tomčić je od 2003. godine udana za Ženju Moskaljova, a u braku su dobili sina Nou kojeg je operna pjevačica rodila 2005. godine u Petrovoj bolnici te šest godina mlađu kćer Rebeku koja se rodila 2011. godine kod kuće baš onako kako je pjevačica i željela.

Najveća postignuća

Martina Tomčić može se pohvaliti velikim inozemnim i domaćem iskustvom koje je prepoznato kako kod publike tako i kod kritičara. Dobila je nagradu hrvatskog glumišta za ulogu Carmen.

Televizijske uloge

“Supertalent” kao član žirija (2016.-danas)
“Tvoje lice zvuči poznato” kao vokalna trenerica (2014.-danas)
“Zvijezde pjevaju” kao član žirija (2007. – 2009.; 2011. – 2014.)
“Naša mala klinika” kao operna pjevačica (2006.)

Sinkronizacija

“Crvencipelica i 7 patuljaka” kao zla kraljica Morana (2020.)

Instagram: @martina.tomcic

 

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button