FilmoviFilmovi 2022Filmovi u kinimaTraileri

ELVIS (2022)

Nova biografska drama slavnog glazbenika

Film Elvis istražuje život i glazbu neponovljivog Elvisa Presleyja, a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom (Hanks). Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjeva uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley. Elvis Presley postaje prva rock ‘n roll zvijezda i mijenja svijet svojom glazbom.

Godine 2014. objavljeno je da će Luhrmann režirati biografski film o Elvisu Presleyju, iako je projekt službeno najavljen tek u ožujku 2019. Butler je u srpnju dobio glavnu ulogu, nadmašivši nekoliko drugih glumaca, uključujući Ansela Elgorta, Milesa Tellera i Harryja Stylesa. Snimanje je počelo u Luhrmannovoj rodnoj Australiji u siječnju 2020., ali je pauzirano od ožujka do rujna nakon početka pandemije COVID-19. Snimanje je završilo više od godinu dana nakon početka, u ožujku 2021.

Elvis je premijerno prikazan na nekoliko festivala, odnosno u Francuskoj na Filmskom festivalu u Cannesu 25. svibnja 2022., a kino ga je izdao Warner Bros. Pictures u Australiji 23. lipnja 2022. i u Sjedinjenim Državama 24. lipnja 2022. film je dobio općenito pozitivne kritike, a izvedba Austina Butlera pokupila je pohvale kritičara.

Prije svjetske premijere na Filmskom festivalu u Cannesu, Lisa Marie Presley, Elvisova kći, pohvalila je film u objavi na Instagramu nakon što ga je dva puta viodgledala, nazvavši ga “ništa osim spektakularnim”. Nastavila je hvaliti Butlerovu izvedbu, navodeći da je on lijepo kanalizirao i utjelovio srce i dušu njenog oca.

REDATELJ: Baz Luhrmann
ŽANR: biografski, drama
ULOGE: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge
TRAJANJE FILMA: 160 min
GODINA: 2022
DRŽAVA: SAD
POČETAK PRIKAZIVANJA: 23.06.2022

Elvis film Online – Elvis film Online

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button