FilmoviFilmovi 2020

Najbolji filmovi u 2020. godini

TOP 10 filmova 2020.

Ovo su najbolji filmovi u 2020. godini prema gledanosti u Americi po statistici UsaToday.com

TOP 10 Filmova 2020:

10. Shirley

Psihološka drama i izokrenuta priča o Shirley Jackson, radnja su rane pedesete. Moss glumi poznatog horora pisca i čudesnog osamljenika koji radi na novom romanu, a istovremeno se petlja s glavom naivne žene (Odessa Young) s kojom se sprijatelji u neobično intimnoj i zlokobnoj vezi.

9. Never Rarely Sometimes Always

Never Rarely Sometimes Always

Redateljica Eliza Hittman dramatično se usredotočila na tinejdžericu iz Pennsylvanije (Sidney Flanigan) koja autobusom odlazi u New York sa svojom rođakinjom / suradnicom (Talia Ryder) kako bi prekinula trudnoću. Film se nepokolebljivo bavi ozbiljnom tematikom, iako nikada ne gubi fokus na djevojci koja je u središtu stvari.

8. Tigertail

Tigertail

Otkupiteljska priča ispričana tijekom nekoliko desetljeća, izvrsna obiteljska drama usredotočila se na Tajvanca (Tzi Ma) koji se trudi povezati sa svojom kćeri radoholičarkom (Christine Ko), preispitujući svoju sudbonosnu odluku godinama ranije da ostavi ljubav i putuje u Ameriku u potrazi boljeg života.

7. Bacurau

Bacurau

Krvavi i zanimljivi triler sa znanstveno-fantastičnim i zapadnjačkim prizvukom, film prati stanovnike malog brazilskog sela koji se nađu u nizu neobičnih okolnosti – poput činjenice da im je dom neobjašnjivo nestao s mrežnih zemljopisnih karata – a zatim su napadnuti od strane tajanstvenih pljačkaša koji nisu spremni da njihove žrtve uzvrate tako snažno.

6. The Assistant

The Assistant

Julia Garner poznata iz serije Ozark fantastična je kao mlada asistentica koja upravlja fotokopirnim strojem, grabi narudžbe za hranu i zakazuje sastanke za svog šefa zabavnog ženskaroša, ali nauči koliko je kultura otrovna kad ustane i nešto kaže.

5. True History of the Kelly Gang

True History of the Kelly Gang

Radnja filma podijeljena je u tri poglavlja gdje prati formativne, a potom i definirajuće godine života slavnog australskog odmetnika Neda Kellya.

Kao dječak, Ned (O. Schwerdt) bolno stiže do spoznaje kako mu je otac mekušac koji nije sposoban zbrinuti vlastitu mnogobrojnu obitelj i da mu je majka Ellen (E. Davis) stoga prisiljena podavati svoje tijelo za novac.

4. Hamilton

Hamilton

Hamilton je dva sata i četrdeset minuta neprekidne muzike u žanru hip-hopa, Jazz-a i R&B-a koja prenosi svoju publiku u svijet brodvejske predstave na jedinstven, intiman način koji je bolji od najboljih sjedišta u publici.

Podijeljen u dva čina, mjuzikl prikazuje život i karijeru čovijeka koji je od siročeta sa karipskog otoka Nevis došao do pozicije desne ruke George Washingtona.

Prvi čin se odnosi na njegov dolazak u New York 1976. godine i njegovo učešće u američkoj revoluciji, dok se drugi čin odnosi na Hamiltonov posljeratni život.

3. The Vast of Night

The Vast of Night

U top 3 najbolji filmovi 2020 spada i debitantski film mladog Andrewa Pattersona. Snimljen praktički za šaku dolara. Svježa je, atmosferična i izuzetno zanimljiva verzija priče koja nam je ispričana već tisuću puta s istim elementima koje smo također susreli već tisuću puta.

Mirna je večer nad američkim gradićem nedaleko od granice s Meksikom. Gotovo svi su na košarkaškoj utakmici osim dvoje tinejdžera koji rade na radiju i telefonskoj centrali i odjednom začuju neobične zvukove iz svemira…

2. The Invisible Man

The Invisible Man

Zatočena u nasilnoj vezi s bogatim i briljantnim znanstvenikom. Cecilia Kate pod okriljem noći bježi i skriva se uz pomoć svoje sestre, dugogodišnjeg prijatelja i njegove kćeri. Ali nakon što Ceciliain bivši partner počini samoubojstvo te joj ostavi popriličan iznos nasljedstva, Cecilia posumnja u istinitost priče o samoubojstvu.

U isto vrijeme počinju joj se događati neobjašnjive i smrtonosne stvari koje prijete njoj i svima do kojih joj je stalo. Polagano ju počinje napuštati razum dok se trudi svima dokazati da ju progoni netko koga nitko ne može vidjeti.

1. Da 5 Bloods

Da 5 Bloods

Da 5 Bloods je na prvom mjestu na temu najbolji filmovi 2020. Ratni film o Vijetnamu. Prati četiri Afroamerikanca, ratna veterana, koji se vraćaju u Vijetnam nakon mnogo godina kako bi pronašli ostatke svojih palih suboraca – i radi obećanja zakopanog blaga.

Pogledajte i ostale filmove iz 2020.

Filmovi 2022.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button