Biografije

Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II. - od 1926. osamnaesti je član kraljevske obitelji i suočava se sa mnogim izazovima na polju znanosti, očuvanja vlasništva i politike.

Kraljica Elizabeta II bila je vladarica Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Australije i Novog Zelanda. Rođena je 21. aprila 1926. godine u Londonu kao drugo dijete kralja Georgea VI i njegove supruge, kraljice Elizabete.

Nakon što je njen otac postao kralj 1936, ona se naslijedila na tronu kao drugi monarh Ujedinjenog Kraljevstva iza svog prvog brata, kralja Edwarda VIII, koji je abdicirao u kolovozu iste godine.

Kraljica je vladala Ujedinjenom Kraljevstvu gotovo 70 godina.

Život kraljice i rad tokom života

Život kraljice Elizabete je impresivan. Rođena je 1923. godine u Engleskoj, a završila školovanje na kraljevskoj akademiji u Osaki. Nakon toga se vratila u Englesku i ubrzo postala članica kraljevske obitelji.

Najprije je bila princeza, ali nakon smrti svog oca, postala je kraljica. Kao kraljica, ona je provela mnogo vremena putujući po svijetu i susrećući se sa svojim narodom.

Također je imala mnogo diplomatskih susreta s drugim vladarima i svjetovnim liderima. Bila je jedna od najpopularnijih kraljica u povijesti, do smrti 08.09.2022. godine.

Zašto je tako popularna?

Kraljica Elizabeta je popularna jer je vladarica koja je dugo vladala i ostavila veliki trag u povijesti. Također je popularna zbog toga što se često pojavljuje u medijima i ima svoj blog.

Kraljica Elizabeta je popularna i zbog toga što se trudila biti dostupna svima i mnogo je radila na promociji svoje zemlje.

Najveći uspjesi

Kraljica Elizabeta II je najzaslužnija osoba za popularnost monarhije u današnje vrijeme. Uspjela je osigurati stabilnost i sigurnost kraljevske obitelji tijekom turbulentnih događaja u 20. stoljeću.

Kao vladarica, Elizabeta II je promovirala mirovne inicijative i posjetila mnoge zemlje kako bi istakla važnost međunarodne suradnje. Također se angažirala u humanitarnim projektima i bila je utemeljiteljica mnogih dobrotvornih organizacija.

Za svoj izvanredan doprinos svjetskom miru, Elizabeta II je dobila mnoge prestižne nagrade, uključujući Nobelovu nagradu za mir.

Način života

Kraljica Elizabeta bila je poznata po svom načinu života. Ona je veoma usredotočena na svoj posao i uživa u svakom aspektu svog života.

Također, uživa u putovanjima i istraživanju novih kultura. Svi ovi elementi su se nastavili od njene mladosti. Kao dijete, kraljica Elizabeta je bila vrlo aktivna.

Trčala je, plivala i igrala razne sportove. Također je bila veoma usredotočena na školu i radila je vrlo teško da bi postigla svoje ciljeve.

Njen očuh, George VI, također je bio vrlo usmjeren na svoj posao kao kralj i tako se Elizabeta naučila slijediti njegov primjer.

Kraljica Elizabeta II. je okrunjena u Westminster Abbeyju 2. kolovoza 1953. godine. Bila je nasljednica svoga oca, koji je umro 1948. godine. Kada je umrla majka kraljice, 1941. godine, nitko nije mogao pretpostaviti da će se jednoga dana na tronu naći njezina kćerka.’

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button