FilmoviFilmovi 2022Filmovi u kinimaNovostiTraileri

Vrisak (2022)

Novi, peti film iz serijala, naslovljen jednostavno "Scream"

VRISAK (2022)

IZVORNO IME: Scream

REDATELJ: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

ŽANR: horor

ULOGE: David Arquette, Jack Quaid, Neve Campbell, Courteney Cox, Jenna Ortega, Melissa Barrera

TRAJANJE FILMA: 114 min

GODINA: 2022

DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 13.01.2022

SADRŽAJ:

Nakon što je niz brutalnih ubojstava šokirao mirni gradić Woodsboro, ubojica s maskom „Ghostface“ ponovno počinje terorizirati skupinu tinejdžera kako bi oživio tajne iz smrtonosne prošlosti grada.

Film sadrži nekoliko iznenađujuće snažnih emotivnih trenutaka. Prvi se odnosi na likove koje dobro poznajemo i njihov susret (posebno kada se uzme u obzir povijest njihovih odnosa iz prethodnih filmova Vrisak) dok je drugi također povezan s protagonistima, ali mlađima, stanovnicima Woodsboroa koje upoznajemo tijekom trajanja filma. Ponovni susreti i razotkrivanje tajni iz prošlosti dovode do preispitivanja odnosa između likova važnih za radnju filma…

Ako bi tražili mane filma onda se one mogu pronaći u drugom dijelu filma – prvih je sat vremena novog “Vriska” izvrsno dok u nastavku film ipak malo pada u intenzitetu i mogu se pronaći određeni nedostaci. No, nije drugi dio filma negledljiv i(li) promašen već zaostaje za, otprilike, početnih šezdeset minuta u kojima film savršeno funkcionira.

Novi “Vrisak” je naslijedio satiričku i analitičku inteligenciju prethodnika i ubada horore i Hollywood tamo gdje ih najviše boli. Satira na račun “elevated” horora je smislena kao što se “Vrisak 4” dotaknuo tadašnjih (2011.) trendova u žanru poput pornografske torture tipa “Slagalica strave” i lažnih dokumentaraca a la “Paranormalno”.

Još filmova koji izlaze 2022. godine možete pronaći OVDJE.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button