SerijeVrijeme između krojenja

Vrijeme između krojenja 1. Epizoda

El tiempo entre costuras

Vrijeme između krojenja (El tiempo entre costuras) – 1 Epizoda

Sadržaj sapunice:

Marokanski grad Tetuan, listopad 1936. godine. Svjetlo koje gori na jednom prozoru u tipičnome marokanskom naselju otkriva aktivnost dviju uznemirenih žena. Jedna veže pištolje na tijelo mlađe. Glas mlađe žene pripovijeda nam o nekim prošlim vremenima na nekome drugom mjestu.

Madrid, 1921. Malena Sira Quiroga uči uvlačiti iglu u konac pod nježnim i brižnim pogledom svoje majke Dolores. Majka i kći dolaze u krojačku radionicu gđe Manuele gdje je Dolores krojačica, a Sira djevojka za sve. Gđa Manuela uporno govori da će malena biti velika krojačica. Sira ne poznaje svoga oca i ne pokazuje osobit interes za to.

Nekoliko godina poslije Sira radi u krojačkoj radionici i stasala je u lijepu ženu. Njezina prijateljica Paquita se udaje i moli Siru da joj doradi majčinu vjenčanicu. Kako bi proslavile Paquitine zaruke, Sira i naučnice iz radionice odlaze na zabavu na proštenju. Ondje Sira upozna Ignacija koji je otprati ući i stidljivo poljubi. Sira i Ignacio počnu zajedno izlaziti. Ignacio položi ispit za državnog službenika i zaprosi Siru.

Sirina majka je oduševljena viješću. Politička situacija je vrlo nestabilna i Dolores lakne jer Ignacio ima sjajan posao i može uzdržavati Siru. Sira nije zaljubljena u njega, ali prepušta se njegovoj ljubavi.

Prethodnu epizodu serije Vrijeme između krojenja pogledaj OVDJE

Nagrađivana serija pripovijeda život krojačice Sire koja zbog ljubavi prema jednome muškarcu napušta Madrid gdje se već osjećaju napetosti u osvit Španjolskoga građanskog rata te odlazi u marokanski grad Tanger. Ondje se slučajno nađe u špijunskoj mreži.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button