CrtićiFilmoviKids

ASTERIX: TAJNA ČAROBNOG NAPITKA

Astérix: Le secret de la potion magique (2018)

ASTERIX: TAJNA ČAROBNOG NAPITKA (2018)

Tajna čarobnog napitka je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i Obelixom kreće u potragu za mladim druidom kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Prema kultnim stripovima Renéa Goscinnyja i Alberta Uderza nastala je ova sjajna animirana komedija koju su režirali Alexandre Astier i Louis Clichy. Upečatljiva računalna animacija pojačava vizualni dojam, humora ima taman dovoljno da privuče stare obožavatelje dok one koji nisu odrasli s Asterixom, Obelixom i selom nepobjedivih Gala možda potakne da istraže ovaj francuski fenomen, neizostavni dio popularne kulture.

TRAJANJE FILMA: 85 min
REDATELJ: Alexandre Astier, Louis Clichy
ŽANR: animirani

GODINA: 2018
DRŽAVA: Francuska

SADRŽAJ “ASTERIX: TAJNA ČAROBNOG NAPITKA”:

Skupljajući sastojke za svoje napitke druid Čudomix padne sa stabla i ozlijedi nogu. Našavši se u novoj situaciji, počne brinuti što će biti sa selom jednom kada njega ne bude i tko će naslijediti recept čarobnog napitka. Zato si odluči pronaći zamjenika. Na sastanak s kolegama druidima prate ga Asterix i Obelix, dok se u kotao za kuhanje napitka sakrije djevojčica Pectine. Na sastanku druida, Sulfurix, koji inače ne podnosi Čudomixa, napravi pravi kaos. Nakon što Sulfurix bude otjeran, Čudomix odlazi na putovanje Galijom kako bi se susreo s mladim druidima i pronašao nasljednika. Njemu se pridružuju Gali, među kojima i šef sela Samostalix, Asterix i Obelix te još neki dok Kozoderix ostaje sa seoskim ženama i zalihom čarobnog napitka koja im omogućuje da odbiju napade rimskih legionara.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Back to top button