EurosongGlazbaNovosti

Pozornica za Euroviziju 2023. je spremna

Europska radiodifuzna Unija (European Broadcasting Union) i BBC objavili su prve slike pozornice za Eurosong 2023. Kralj Charles i Kraljica Camilla pritisnuli su crvenu tipku te je pozornica za Eurosong 2023. otkrivena tijekom kraljevskog posjeta britanskog kralja i kraljice Liverpoolu.

Julio Himede dizajnirao je pozornicu inspiriran principima “zajedništva, slavlja i zajednice”. Himede je prethodno radio na događajima kao što su GRAMMY i MTV Europe Music Awards.

Pozornica se sastoji od preko 450 četvornih metara, plus 220 četvornih metara pokretnih i okretnih video ekrana, 700 video pločica ugrađenih u pod i više od 1500 metara LED rasvjete. Sve će to činiti blistavu pozornicu najvećeg ovogodišnjeg glazbenog događaja.

Julio Himede pobrinuo se da Ukrajina (prošlogodišnja zemlja pobjednica) bude središnji dio njegove scenske inspiracije.

“Naša je dužnost kao dizajnera poboljšati nastupe kroz uvjerljiv vizualni krajolik, istovremeno uhvativši srce i dušu Eurosonga”. Kaže Julio Himede

 

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2023. je 67. natjecanje za pjesmu Eurovizije. Održava se 9., 11. i 13. svibnja 2023. Natjecanje će se održati u Liverpoolu, Ujedinjeno Kraljevstvo, u produkciji britanske televizije BBC.

Mjesto: Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo

Sudionici: 37

Polufinale 1: 9. svibnja – 15 sudionika: 10 najboljih pjesama kvalificira se za veliko finale

Polufinale 2: 11. svibnja – 16 sudionika: 10 najboljih pjesama kvalificira se za veliko finale

Veliko finale: 13. svibnja – 26 sudionika: Big-5 (Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo) + 10 najboljih iz polufinala 1 + 10 najboljih iz polufinala 2

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button