Ambasadorova kći

Ambasadorova kći epizoda 3

Sandžar ne da njegovu kćer, te Nare svog anđela ne može čak ni vidjeti. Sad više nema ni mita, ni laži; snažno odjekuju ratnički bubnjevi. Ono čega ima jest, suštinski neprijatelj, koji će ih napasti sa nepredvidive pozicije.

Najveci strah ce osjetiti i Nare i Sandzar kada vide kako im odvode kcer. Ko i zasto im odvodi kcerku? Melek doziva majku i oca dok joj Sandzar govori da se ne plasi nista da ce je ponovo dovesti.

Nare je očajna dok je policija pokusava zadrzati da ne trci prema Melekinom autu u kojem odlazi. Sandzar i Nare su oboje u pritvoru dok im kcerku odvodi Narin otac. Sandzar kaze Nare kako je Melek danas prvi put zovnula ocem ali prve rijeci su joj bile pomozi mi, umjesto “kupi mi biciklo”.

Nare se svadja sa Sandzarom govoreci mu da je prestane zvati ambasadorovom kceri dok joj je kcerka u rukama njenog oca. Sandzar joj kaze kako mu je naporno da joj kaze Sandzarova Nare.

Kome Sandzar daje novac i kaze da je to nadoknada da se drzi podalje od njegove kcerki? Nare i Sandzar na kraju zaspu jedno pored drugog. Kad ambasador otme Melek, Sandžar i Nare odlaze za svojom kćerkom u Podgoricu.

Našavši se u potpuno drugačijem svijetu, ostavljaju sve za sobom, te radi kćerke objavljuju primirje i kradu od sudbine jedan dan i jednu noć. Ponekad im je ovo putovanje san u kojem su zajedno, ponekad noćna mora u kojoj traže svoju kćerku.

Avantura u kojoj će se, na jednoj strani boriti sa uspomenama od kojih nisu mogli pobjeći, na drugoj sa činjenicama koje će isplivati, ali i ponajviše sami sa sobom.

Ocjenite sadržaj

Kliknite na zvijezdice za glasanje!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Nema ocjena trenutno! Budite prvi koji će ocjeniti sadržaj.

Povezane objave

Back to top button